finengru
KALASTUS & METSÄSTYSmargin
Jokainen mökki sijaitsee kalaisan järven rannalla. Vene ja katiska kuuluvat mökin vakiovarusteisiin. Lisäksi voit lainata jääkairaa sekä onkitarvikkeita.
Kalastus ja viehelupa tulee vuokralaisen ostaa itse  mmm:n nettisivuilta (http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu.html). Tarvittaessa voimme luvat lunastaa vuokralaiselle. Toimitusmaksu 5 €.

Rutalahdesta löytyy koskikalastuspaikkana Rutajoki, johon Rutalahden kalastuskunta myy lupia. Varmempi kalapaikka löytyy kaukolantilan lohialtaalta, josta voi käydä pyytämässä loimukalan kohtuullisella korvauksella (kesä-Syksy). Rutalahdesta löytyy pienvenesatama.

Mökkien läheisyydessä on valtion lupakorttimetsästysalue pienriistalle. Alue on nimeltään Kivisuo ja kuuluu 6663 Toivakka alueeseen. Alue löytyy kartasta länsi Suomen läänin alueelta. Lupakortit voi anoa osoitteesta (http://www.eräluvat.fi).


PYÖRÄILY
Mökkien läheisyydessä on merkityt pyöräilyreitit ja hyväpintaisia teitä pyöräilyyn. Pyörät voi vuokrata Kaukolan tilalta (20€/vk)

MELONTA
Kanooteilla pääset liikkumaan nopeasti ja kevyesti järvellä. Kanootin voit vuokrata Kaukolan tilalta (10€/vk).

suo LUONTOPOLUT
Alueelta löytyy lukuisia luontopolkuja Leivonmäen Kansallispuistosta sekä muista näyttävistä luontokohteista. Leivonmäen Kansallispuistosta löydät useita eri mittaisia merkittyjä luontopolkuja. Kansallispuistosta löydät mahtavat harjumaisemat, korpimetsät sekä aavat hillasuot. (http://www.luontoon.fi/Retkikohteet/kansallispuistot/Leivonmaki/reitit/Sivut/Default.aspx)

Koskikarankierros on rakennettu Rutalahden kylästä lähteväksi luontopoluksi, joka seurailee upeaa Rutakoskea yläjuoksulle päin. Koskikaran kierrokselta on yhdysreitti Leivonmäen kansallispuistoon. Koskikaran kierros alkaa Rutalahden keskustasta koulun kohdalta.

Vaarunvuoren luontopolku sijaitsee jylhissä päijännemaisemissa Korpilahden Oittilassa (Rutalahdesta 25 km). Vaarunvuoren on kuuluisa monista uhanalaisista lajeista mm.luonnonvaraisesta pähkinäpensaasta. Kuuluisuutta tuli myös aikanaan Vaarunvuoriliikkeestä jonka ansiosta Vaarunvuori on nykyisin luonnonsuojelualue.

Toivakan Huikosta löytyy myös Lintuluontopolku. Katso lisäksi Keski-Suomen luontopolut (http://jyvaskylanseutu.fi/matkailu/aktiviteetit/kesä/patikointi)

Kaukolantilan alueelle tehdään kesän 2014 aikana luontopolku pukkivuoren jyrkänteen alla olevaan jokilaaksoon. Laaksosta löytyy mm. villinä kasvavaa humalaa. Läheisessä lehmusrinteessä kasvaa myös luonnonvaraisena metsälehmuksia.


HIIHTO JA LUMIKENKÄKÄVELY
Mökkien läheisyyteen on tehty perinteisen ladut. Lisäksi kylän laduja löytyy Rutalahden keskustasta ja Päijänteen jäältä. Toivakassa ladut löytyvät keskustasta. Alueelta löytyy hyviä luontopolkuja lumikenkäkävelyihin. Kenkiä voi kokeilla myös lyhyemmillä metsäretkillä. Sukset sekä lumikengät voi vuokrata Kaukolan tilalta (5€/vk).

UIMARANNAT
Mikäli haluat vaihtelua voit käydä uimassa myös yleisillä uimarannoilla. Rutalahden keskustasta löytyy Päijänteen rannalta uimaranta. Kivisuolta löytyy kansallispuiston keskeltä Leivonmäentien varrelta uimaranta joka on Rutajärven rannassa. Nisulasta löytyy Päijänteen rannasta uimaranta kylätalon tien päästä. Toivakan keskustasta löytyy uimaranta.

LASKETTELU
Mökkien lähialueelta(60km) löytyy 5 toimivaa laskettelukeskusta.
- Purnuvuori Hartolan Vuorenkylässä. 5 rinnettä ja 1 hissi. Korkeuseroa 100 m.(http://www.purnu.com/)
- Laajis sijaitsee Jyväskylän keskustassa. 12 rinnettä ja 6 hissiä, suurin korkeusero 100 m. (http://www.laajis.fi)
- Riihivuori sijaitsee Muuramessa. 9 innettä ja 4 hissiä, suurin korkeusero on 120 m. (http://www.riihivuori.fi/)
- Häkärinteet sijaitsevat Pieksämäentien varressa Hankasalmella. 13 rinnettä ja hissejä 5, suurin korkeusero on 103 m. (http://www.hakarinteet.fi)
- Jämsän Himos on alueen suurin hiihtokeskus. 21 rinnettä ja hissejä 15, suurin korkeusero on 151 m. (http://www.himos.fi/)

KYLPYLÄTniitty
Alueelta löytyvät seuraavat kylpylä uimahallit
-AaltoAlvari Jyväskylän keskusta (http://www.jyvaskyla.fi/aaltoalvari)
-Wellamo Vaajakoski (http://www.jyvaskyla.fi/wellamo)
-Peurunka Laukaa (http://www.peurunka.fi)
-Laajavuori Kylpylä Jyväskylä (http://www.rantasipi.fi/hotellit/laajavuori/fi)

KOTIELÄIMET
Kaukolantilalla voit tutustua kotieläinten elämään. Tilalta löytyy lampaita ja kesäisin emolehmiä vasikoineen, tilan kotikissa Viiru ja paimenkoira Turre.

kaukolan.tila@hotmail.com Elisa Nieminen puh: 040-5282674 Vesa & Marjukka Nieminen puh: 040-578 5856, 040-758 5680 marjukka.nieminen@hotmail.fi